Sari la conținut

Click Wave

Bumbac regenerat: alegerea noastră etică și ecologică

Bumbac regenerat: alegerea noastră etică și ecologică
Ce este?

Producerea unei țesături de bumbac necesită o cantitate mare de apă. Aproximativ 10.000 de litri de apă sunt necesari pentru a produce 1 kg de bumbac, mai mult sau mai puțin echivalentul unui tricou sau al unei perechi de blugi.

Dacă alegem alternativa prin utilizarea bumbacului reciclat, extindem durata de viață a unei fibre care a fost deja creată folosind mai puține resurse de mediu.

Bumbacul reciclat este fibră de bumbac regenerată obținută din deșeurile de producție, precum cea din colecția noastră (pre-consumator) unde partenerii noștri din lanțul de aprovizionare colectează resturi textile din producția de țesături sau țesături care au ajuns la sfârșitul vieții lor (post-consum). Bucățile de țesătură, odată adunate și împărțite după culoare, sunt tocate și transformate înapoi în fibră brută. Rezultatul este apoi turnat înapoi în fire pentru reutilizare în alte produse.



Cu bumbacul regenerat, aceeași țesătură poate găsi o viață nouă în alte produse folosind mai puțină energie, apă, substanțe chimice și eliberând pământul pentru alte culturi, în comparație cu bumbacul virgin, precum și împiedicând ca produsul să ajungă în gropile de gunoi.

Lucrăm în mod constant cu partenerii noștri din lanțul de aprovizionare pentru a folosi mai mult bumbac reciclat în materiile prime, ori de câte ori este posibil.

Art. Anterior
Art. Următor

Multumesc pentru abonare!

Acest email este deja înregistrat!

Cumpărați aspectul

Alege Opțiunile

Editare opțiune
this is just a warning
Contul meu
Coș de cumpărături
0 Articole